4 mar 2008

I EL PP QUE NO PARA DE DIR MENTIDES AMB EL TEMA DE LA LLENGUA A CATALUNYA!!!

Ahir, mentre anava sentint Mariano Rajoy al segon debat amb José Luís Rodriguez Zapatero vaig anar passat de la perplexitat, a la ràbia i a la tristesa. Perplexitat perquè Mariano Rajoy continua atacant Catalunya i tota la població que hi viu, de manera impune amb el tema de la persecució de la llengua castellana. Perplexitat perquè dient el que diu deixa clar que aspira a ser president del govern però NO el president de totes les persones que viuen a Espanya. En tot cas, no ho vol ser per a les persones que viuen a Catalunya, si fos així no les atacaria com ho fa. I per extensió, tampoc ho vol ser per a la població de Galícia, ni la del País Basc, ni la de la resta de comunitats on es parla més d’una llengua perquè les acaba atacant a totes. Perplexitat perquè un candidat a president que es posicioni clarament en contra i d’esquena a una part àmplia del territori és com a mínim extravagant.

Ràbia perquè diu mentides que suposo que sap que ho són, però li és igual: tot sigui per atiar la discòrdia. I tristesa per l’espectacle que dóna contínuament de Catalunya cap a l’exterior –els debats ha estat seguits arreu, via televisió internacional i via internet-, una Catalunya que és model de convivència social i lingüística, i que ell maltracta. M’entristeix profundament, perquè la població catalana –que és diversa, plural, multilingüe i respectuosa cap a aquesta diversitat que l’ha conformat amb el seu treball i les seues aportacions i li dóna valor- no s’ho mereix. És profundament injust, profundament demagog, profundament increïble… encara que ja sabem que per al PP tot s’hi val i s’aplica allò de “el fin justifica los medios”.

Ho diré un cop més i en majúscules. A CATALUNYA RES SE SANCIONA , RES ES DENUNCIA PEL FET QUE ESTIGUI EN LLENGUA CASTELLANA. NO ES CERT EL QUE DIU MARIANO RAJOY I NO ES CERT EL QUE DIUEN EL PARTIT POPULAR.

A Catalunya hi ha vigent una legislació lingüística que defensa la llengua catalana perquè està en inferioritat. NO discrimina ni aparta la llengua castellana de cap àmbit. DE CAP. La legislació lingüística vigent, estableix que la retolació fixa ha d’estar almenys en llengua catalana. Es una mesura que garanteix l’ús de les DOS llengües oficials. Cap problema que hi hagi la informació en llengua castellana. Es demana, i es fomenta que hi sigui també la informació en LLENGUA CATALANA, ja que TAMBÉ ÉS LLENGUA OFICIAL A CATALUNYA.

Mariano Rajoy va voler fer un cop d’efecte en el debat d’ahir posant un cas concret. VA FALTAR A LA VERITAT. NO HI HA CAP SANCIÓ PER L’ÚS DE LA LLENGUA CASTELLANA. La legislació vigent demana l’ús de la llengua catalana també. Com un dret dels consumidors, com un dret de la població.

Davant aquestes mentides reiterades i la imatge que està difonent i pregonant de Catalunya i de les catalanes i catalans, responguem-hi amb força el dia 9: amb VOTS perquè volem un president que defensi i treballi per Catalunya. I aquest president no és Mariano Rajoy.