7 mar 2008

NO A LA VIOLENCIA !! CONTRA ELS ATACS A LA DEMOCRÀCIA MÉS DEMOCRÀCIA!!


Els grups que fan de la violència la seua arma, estan convençuts que la por que generen trastoca la voluntat i l’acció dels individus i els torna persones inactives, captives i conservadores. Estan convençuts que els individus es defensen de la por tornant-se invisibles, amagant-se, desapareixent i acatant la voluntat dels violents com a element de salvaguarda personal... i aquesta invisibilitat i ocultació, quan certament l'aconsegueixen, els fa als violents, als que ho provoquen, més forts.

La sensació de por i el temor són armes poderoses a mans dels que ostenten el poder de la violència, dels que no donen la cara i s’escuden en la seua capacitat per fer mal. Totes les violències són detestables: les verbals i les físiques. Totes cal denunciar-les i véncer-les.

Avui, ETA ha segat una vida innocent. Ha triat un cop més el camí del crim contra el camí del diàleg pacífic i democràtic. Però no se’n sortiran. Espanya és una societat plural, on totes les veus i opinions es poden manifestar i escoltar lliurement amb les regles del joc democràtic. A l’Espanya democràtica no hi ha lloc per als que ataquen les llibertats, per als que atien la por i la violència, sigui física o verbal.

Diguem als assassins, que no ens fan por. Proclamem que nosaltres som el company Isaias Carrasco, del Partit Socialista d’Euskadi. Fem explícit el nostre suport , el nostre condol, a la seua família i als companys que lluiten per la defensa de les llibertats democràtiques al País Basc i a tota Espanya.

Cridem

NO a la violència, SI al diàleg.

NO a la por, SI a la democràcia.

Arraconem els amants de la inestabilitat i la violència amb l’únic llenguatge que els atemoreix i els fa febles: amb la democràcia, amb la participació massiva, amb el vot manifestat lliurement i pensat racionalment. Pel bé de la democràcia que tant ha costat guanyar: diguem NO. No ens aturaran. Com hagués volgut Ernest Lluch, no els donem la satisfacció que vegin una societat que els té por.

No ens fan por. Perquè tenim el millor antídot: el poder de la paraula, el poder del vot, el poder de la llibertat, el poder de la justícia, el poder de la defensa de la convivència. El compromís amb la defensa de la pluralitat.

Avui tots els socialistes estem a Mondragon, amb el pensament, amb el cor, compartint el dolor.

Diumenge, dia 9, anirem a votar pensant en les persones fermes que a Euskadi volen llibertat i convivència, en Isaías Carrasco, en la seua família, en els valors que sempre ha defensat i pels quals l’han mort. Aquests valors són els nostres, els que nosaltres defensem. Tots units no només som més forts: som invencibles. Som demòcrates convençuts, i aquest convenciment, aquesta actitud és més forta que qualsevol violència, qualsevol amenaça, qualsevol por.
Tots els que som democràtes, i defensem la llibertat i
combatim la violència física i verbal,
serem puntuals amb la cita més important, més pacífica i més lliure de la democràcia:
la cita amb les urnes de diumenge 9 de març.
Tots els que som demòcrates i lliutem per la convivència i la justícia; tots els que ens solidaritzem amb l'Isaias, no podem amagar l'arma que tenim més poderosa de totes, contra la por, l'extorsió i la injustícia:
el nostre VOT