21 oct 2010

UN PAS MES EN LA COL.LABORACIO TRANSVERSAL PER FER AVANÇAR L'ÚS DE LA LLENGUA CATALANA EN L'ÀMBIT DEL DRET

Com ja he comentat en alguna altra ocasió, aquesta legislatura s'ha caracteritzat per l'intens treball transversal que hem fet per fer avançar l'ús de la llengua catalana en els àmbits més importants de la societat. El del dret n'és l'exemple paradigmàtic. L'estreta col.laboració entre la Secretaria de Política Lingüística i el Departament de Justícia ha estat clau per haver pogut desenvolupar pas a pas el pla de treball que hem traçat també conjuntament.

El 29 de desembre de 2008 signàvem un acord de col.laboració i un pla de treball amb el Consell dels Il.lustres Col.legis d'Advocats de Catalunya. Alhora treballàvem amb l'acolliment als jutges i fiscals acabats d'arribar, i amb el  programa Voluntariat sectorialitzat. El 23 de desembre de 2009 signàvem acord i pla de treball amb el Col.legi de Notaris. El 13 de juliol de 2010 celebràvem conjuntament amb el Deganat Autonòmic dels Registradors de la Propietat Mercantil i de Béns Mobles de Catalunya, la signatura de l'acord que ens permetia traçar el pla d'actuació que necessitaven. Dimarts d'aquesta setmana, dia 19 d'octubre de 2009, hem signat el compromís de treballar plegats amb el  Consell dels Il.lustres Col.legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya. 


Els  col.lectius de professionals de l'àmbit del dret i els responsables dels diferents col.legis professionals ens carreguen les piles a tope a cada nou pas que fem conjuntament amb la seua empenta, implicació i corresponsabilitat. És realment agraït treballar plegats, i amb la seua experiència i entusiasme!!!